LABORNA – creație în timp real

Galeria LABORNA iși propune să înregistreze desfășurarea lunară profesională a demersului artistic individual în varianta brută.
Artiștii ce au construit acest proiect sunt: Traian Boldea, Ciprian Paleologu în spațiul galeriei din strada Icoanei nr. 17.
Evenimentele de prezentare pentru public se numesc BORNE și au loc în ultima zi de marți a fiecarei luni (începând din aprilie 2013).
În restul timpului galeria nu are un program de vizitare fix, cei ce doresc ne pot contacta prin mail sau telefon.
Galeria LABORNA are forma unui jurnal de artă în care cei interesați vor putea urmări desfășurarea în timp a creației artiștilor.
LABORNA încercăm să conservăm ceea ce face artistul în mod normal într-o perioadă fixă de timp – 1 lună- fară a avea pretenția ca acele lucrări formează un concept, sau o “expoziție”.
Publicul este obișnuit cu varianta “epurată” a vizunii artistului, percepând-o prin filtrul curatorului, al conceptului expozițional, al proiectului studiat, reformulat și “împachetat” în forma “vizionabil-spectaculoasă”. Accesul în laboratorul artistului este destul rar (nu suprapunem aici noțiunea de atelier), perspectiva completă în care se construiește viziunea sa este de cele mai multe ori dificil de urmărit. De aceea putem spune că Galeria LABORNA este de fapt un contor: creația în timp real.

SCARA este un spațiu destinat tinerilor artiști, astfel la două BORNE consecutive un artist aflat la începutul carierei are oportunitatea, în urma unei selecții, să participe la completarea profilului galeriei.

Al treilea spațiu al galeriei este al unui colecționar de artă contemporană, Daniel Ștefănică, care va participa la dezvoltarea conceptului și ritmului galeriei.
Lunar va expune ceea ce colecționeză în perioada respectivă.
Anatomia unei colecții este greu de observat, aceasta fie este închisă în arie privată, fie este vizionabilă muzeificată, pietrificată și mumificată în mare măsură.
LABORNA veți vedea ecorșeul demersului de a colecționa, premisele, procesul, dezvoltarea. O forma unica de observație a colecționarului și a colecției.